C. Y. Frostholm

FOTO: Simon Bodh Nielsen
FOTO: Simon Bodh Nielsen

Bio

f. 1963
forfatter

“I C. Y. Frostholm forfatterskab er grænserne mellem genrerne udvisket. Han forener lyrik, prosa, erindringer, opslagsord og fotos og skaber eksperimenterende og poetiske bøger, der er nogle af de mest originale og smukke i Danmark. Digterens hidtidige hovedværk, ”Træmuseet”, blev indstillet til Politikens Litteraturpris 2018 og Kritikerprisen 2018 og skriver for alvor forfatteren ind i den mere sensitive del af klimalitteraturen.”

Tekst fra Forfatterweb

Program

14.15-15.00  HAVEVANDRING OG -LÆSNING MED C. Y. FROSTHOLM

17.15-18.00  FORFATTERSAMTALE: C. Y. FROSTHOLM, AMALIE SMITH, THEIS ØRNTOFT

Links

Amalie SMith

FOTO: David Stjernholm
FOTO: David Stjernholm

Bio

f. 1985
Forfatter og billedkunstner

“Amalie Smith har med sine originale udgivelser viet verden omkring sig en detaljeorienteret og præcist registrerende opmærksomhed. Hun går såvel personligt som kunstnerisk og naturvidenskabeligt til værks, når hun afsøger så forskellige emner som kærlighed, marmor, læsning, krop og erindring. Med baggrund i både Forfatterskolen og Kunstakademiet trækker Smith i sine værker på flere kunstretninger og arbejdsmetoder, og det er der kommet en række særegne og fintmejslede – og ekstremt flotte – bøger ud af.”

Tekst fra Forfatterweb

Program

16.15-17.00  AMALIE SMITH – OPLÆSNING

17.15-18.00  FORFATTERSAMTALE: C. Y. FROSTHOLM, AMALIE SMITH, THEIS ØRNTOFT

Links

Theis Ørntoft

FOTO: Kasper Vang
FOTO: Kasper Vang

Bio

f. 1984
Forfatter

“Theis Ørntoft bragede igennem anmeldermuren med sin frække og stilsikre debut ”Yeahsuiten” i efteråret 2009. Kun en enkelt anmelder brokkede sig over den unge digters lidt for smarte og alt for ungdommelige sprogbrug. Men som anmelder på Information Kamilla Löfström skrev i sin gennemgang af årets debutanter: ”Hvad er man da også for en sølle debutant, hvis ikke man kan få ophidset bare én kritiker med sin kække sprogbrug?”. I de efterfølgende udgivelser ”Digte 2014” og debutromanen ”Solar” fra 2018 er det frække og ungdommelige imidlertid afløst af afmagtsfølelse og undergangsstemning.”

Tekst fra Forfatterweb

Program

17.15-18.00  FORFATTERSAMTALE: C. Y. FROSTHOLM, AMALIE SMITH, THEIS ØRNTOFT

18.15-19.00  THEIS ØRNTOFT – OPLÆSNING

Links

STUDIO THINKINGHAND

StudioThinkinghandIMG_2566-683x1024

Bio

f. 1985 & 1988
Kunstnerduo

“Den dansk-australske kunstnerduo Studio ThinkingHand består af Rhoda Ting (f. 1985, AUS) og Mikkel Dahlin Bojesen (f. 1988, DK), der kommer fra hver deres baggrund og hver deres side af kloden, og mødtes i en fælles praksis og interesse for, hvordan vi mennesker genforhandler vores forsimplede og fremmedgjorte forhold til naturen. Som en slags æstetiske videnskabsmænd arbejder de i tværsnittet mellem kunst og videnskab, omsætter videnskabelig research til sanselige kunstværker og eksperimenterer med at udvide, hvad der kan forstås som liv og intelligens. Resultaterne præsenteres i skulpturer, installationer og performance, der minder os om, at vi mennesker blot er én blandt andre symbiotiske væsener på kloden, og at vi er tæt forbundne og viklet sammen med myriader af mange andre livsformer – både organiske og syntetiske.”

Tekst fra Munkeruphus

Program

15.15-16.00  STUDIO THINKINGHAND: TALK OG PRÆSENTATION AF VÆRKER/UDSMYKNING

Links

Josefine Opsahl

Josefine-Opsahl-Cello

Bio

f. 1992
Cellist

“Josefine Opsahl spiller virtuost og passioneret cello med elektroniske hacks. Med en befriende åbenhed overfor lyd, genre og elektronisk musik udforsker og fornyer klassisk uddannede Opsahl traditionen indenfor cellomusik. Foruden at indgå i kvartetten Kottos komponerer hun også egne værker. I 2021 modtog Opsahl (f. 1992) Leonie Sonnings Musiktalent pris.”

Program

21.30-22.15  MUSIK: JOSEFINE OPSAHL – CELLOKONCERT

Links

Festival er udsat
Vi har valgt at udsætte festivalen til 28. maj 2022. Programmet kan komme til at ændre sig.