Naturfestival -
Naturen i litteraturen

Vindbyholtgård Sommerfestival 2021

Vindbyholtgård Kulturforening afholder sin første sommerfestival 21. august 2021. Arrangementet handler i bred forstand om naturen i litteraturen og kunsten under titlen Naturfestival – Naturen i litteraturen.

Med Naturfestivalen stilles der skarpt på et af de brændende temaer, som gennemsyrer dagens samfundsdebat: Spørgsmålet om menneskets forhold til den økologiske krise. 

På en sensommerdag på Vindbyholtgård i det sydlige Sjælland skabes fra middagstid til midnat en oplevelse for alle sanser. Den firlængede bindingsværksgård og den store have vil danne rammen for oplæsninger, foredrag, fællesspisning og langbordsmiddag, artist talks og havevandringer.

Naturfestivalen finder sted på Vindbyholtgård mellem Faxe og Præstø Fjord, som til daglig huser Vindbyholtgård Refugium ejet af Leif Hasles Fond.

Sommerfestivalen afholdes i samarbejde med det lokale gourmet catering firma Mad Synergi, som står for menu, bar og langbordsmiddag.

Festivalen er opstået efter en lang række velbesøgte kulturarrangementer i Leif Hasles Hus, Vindbyholtgård – med etablerede såvel som yngre forfattere bl.a. Ida Marie Heede, Amalie Smith, C. Y. Frostholm og Dorrit Willumsen. 

Gennem disse foredrag har Vindbyholt Kulturforening forsøgt at fremme litteraturen og adgangen til litteratur i Danmark. Nu ønsker Vindbyholtgård Kulturforening at skabe et mere ambitiøst arrangement, som stadig har som hovedformål at fremme adgangen til, og nydelsen af, litteratur i Danmark.

Formålet med Naturfestivalen er at tilbyde den højeste litterære og kulturelle kvalitet til de mange interesserede i lokalsamfundet tæt på Vindbyholt, samt alle interesserede tilrejsende fra oplandet.

Festival er udsat
Vi har valgt at udsætte festivalen til 28. maj 2022. Programmet kan komme til at ændre sig.